Zaujímava vás aké knihy pre vás pripravujeme v nasledujúcich mesiacoch? Tu je malá ochutnávka z našich plánov pre prekladovú literatúru. Čím viac slnka, tým viac kníh ☀️

Srdečne vás pozývame na predvianočné stretnutie s najnovšími knihami Literárnej bašty a ľuďmi, bez ktorých by nevznikli. Už 13. decembra o 18:30 v klube Hogo Fogo v Banskej Bystrici.

Na začiatku novembra sa na pulty kníhkupectiev dostane slovenský preklad provokatívneho debutu Jewish Cock. Jeho autorka Katharina Volckmer ho príde osobne uviesť do Liptovského Mikuláša a do Bratislavy.

Prečítajte si ukážku z knihy Anny Gruskovej, ktorá vo svojej umeleckej reportáži hľadá stopy Dr. Alžbety Gwerkovej-Göllnerovej v archívoch, múzeách, knižniciach, súkromných zbierkach, rozpráva sa s pamätníkmi a vedkyňami.

Podporte vydanie knihy Anny Gruskovej o odvážnej žene, literárnej vedkyni, historičke a prekladateľke, ktorej posledné roky boli neodmysliteľne spojené s Banskou Štiavnicou, kde žila so svojím manželom, maliarom Edmundom Gwerkom.